NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: VC-1 unwatchable in 6.0.0

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 11 months ago #1

  • Psych05
  • Psych05's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Already posted this about the last beta. But as the bug persists for me in the final release, I edited this post to reflect this, and also made a new debug log using the current version (with component "video" enabled):

xbmclogs.com/pq61wymhd

What happens in the log:
- I start a VC-1 encoded video file, let it play for a few seconds
- The resulting screen output consists almost only of artifacts and flickering, completely unwatchable
- I stop the playback and start kodi log uploader

This did not happen in any of the 5.x.x versions, but was already present in 6.0 beta 5 (i didn't try the earlier betas).

For the log file, standard settings were used in Video -> Acceleration. I also tried other settings there. But no matter what I choose, VDPAU decoding is always used, except if i disable it for vc-1 or globally. Then, software decoding is used, resulting in heavy stuttering. All the other settings on the same page don't solve the problem, i tried them all.

Thank you very much!
Last Edit: 1 year 10 months ago by Psych05. Reason: New log file with 6.0 final instead of beta 5
The administrator has disabled public write access.

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #2

  • NekoFever
  • NekoFever's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Same problem here.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Psych05

Re:VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #3

  • LordFz
  • LordFz's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posts: 58
  • Thank you received: 3
  • Karma: 1
Same problem here with openelec 6 and with kodi 16b4 on shield tv.


Tapatalk'ed
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Psych05

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #4

  • Psych05
  • Psych05's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Thanks for your confirmation of the problem. I have now posted this as an issue in Github here: github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/4423

NekoFever, on which hardware are you on? AMD Kabini, too? This might be helpful Information for the devs.
The administrator has disabled public write access.

Re:VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #5

  • gda
  • gda's Avatar
  • Offline
  • Developer
  • Posts: 1127
  • Thank you received: 145
  • Karma: 20
LordFz wrote:
Same problem here with openelec 6 and with kodi 16b4 on shield tv.
That means it is not an OpenELEC issue.

Gerald
The administrator has disabled public write access.

Re:VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #6

  • Psych05
  • Psych05's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Please explain, why shouldn't it be an OpenELEC issue?
The administrator has disabled public write access.

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #7

  • NekoFever
  • NekoFever's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Psych05 wrote:
NekoFever, on which hardware are you on? AMD Kabini, too? This might be helpful Information for the devs.

Exactly the same as you: Zotac Zbox Nano AQ01.
The administrator has disabled public write access.

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 10 months ago #8

  • chrisjoffe
  • chrisjoffe's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 7
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I had this same problem on a homebrew AMD Kabini. Switching to an Intel ION with NVidia fixed it. I'm an AMD fan and would rather not have had to change hardware.
The administrator has disabled public write access.

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 7 months ago #9

  • Flow
  • Flow's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 5
  • Karma: 1
Still same here for me, I just discovered this tonight.

I'm using a ZOTAC FUSION350-A-E AMD E-350 APU and it does not play VC-1 I am guessing this is since I updated to OE6 but just to be clear, is this a Kodi problem or an OE problem?
The administrator has disabled public write access.

VC-1 unwatchable in 6.0.0 1 year 7 months ago #10

  • klojum
  • klojum's Avatar
I think it's an AMD problem. If they even bothered to develop proper video drivers for Linux, we wouldn't have to mess and figure out how to create our own solutions. Which seem to work for some AMD gpus/apus, and not for others, as was also mentioned in that github bug report.

If a previous OE version works on your older hardware, I suggest you use that and don't upgrade. AMD driver support is currently standing still as far as I know. It is what it is.
The administrator has disabled public write access.