• Page:
  • 1

TOPIC: Error in prepare_sysroot

Error in prepare_sysroot 2 years 2 months ago #1

  • aTTila
  • aTTila's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Hi Guys,

I flash my SD card with the latest build (OpenELEC-RPi.arm-devel-20120725022533-r11649.tar.bz2) and all seems fine until i try and boot it in my RPi. I get the following error:

*** Error in prepare_sysroot: mount-common: could not mount /flash/SYSTEM ***
[ 19.401619] System halted.

Any ideas on this one? I have tried an older build and get the same issue when booting.

Thanks in advance
Last Edit: 2 years 2 months ago by aTTila.
The administrator has disabled public write access.

Re: Error in prepare_sysroot 2 years 2 months ago #2

  • MaxTrotter
  • MaxTrotter's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 21
  • Thank you received: 5
  • Karma: 3
It sounds like something wrong with the SD Card format, has the SD card booted RPi with any other OS?

if you are using linux follow these instructions
wiki.openelec.tv/index.php?title=Install...ELEC_on_Raspberry_Pi

or for windows
www.squirrelhosting.co.uk/hosting-blog/h...g-blog-info.php?id=9

I have tried both of these guides and they work perfect, as long as the SD Card is OK
check your card against the NON Working list here
openelec.tv/forum/124-raspberry-pi/40411...d-card-works-for-you
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Moderators: lrusak

Our Sponsors & Partners

arctic_logo
at-visions   SolNet   ThePiHut