• Page:
  • 1

TOPIC: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI)

Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #1

  • sprung
  • sprung's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Hello,
I've installed Openelec on an Aopen DE45. Specs below:

Highly performance Full HD 1080p content playback
• Supports dual display with HDMI and dual VGA video outputs
• Low noise and low power consumption
• Highly compact size, 166mm x 157mm x 48mm
• Supports Socket P Intel® Core™ 2 Duo (Penryn) / Celeron™ M CPU
• Intel® GM45+ICH9M chipset
• Supports Microsoft® DirectX™ 10 with on-die GMA X4500MHD graphics engine
• Supports Dual Channel DDR-II 667/800 MHz up to 4GB
• Provides Giga LAN, USB 2.0 (Front x2, Rear x2) Ports
• Provides RS232 serial port
• Supports one 2.5” S-ATA HDD and one slim optical drive
• Power in DC 20V 90W adapter
• Provides mini Card slot
• Tough, Shock-Absorbent Frame
• Supports Wireless Antenna

Everything has a green tinge to it though when hooked up through HDMI. When the computer boots up the Openelec splash green displays properly. However, in Openelec itself, everything is green. See attached file.

If I connect via VGA everything is fine.

Suggestions? BTW, I used the Generic build. And display's HDMI input looks great with Xbox, other computers, etc.
Attachments:
Last Edit: 1 year 11 months ago by sprung.
The administrator has disabled public write access.

Re: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #2

  • phiber
  • phiber's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Karma: 1
Hello sprung,

I'm also trying to get an AOpen DE45 working with Openelec 2.0.

To fix the green screen issue, you have to use one of the latest generic i386 daily build images. I think that the daily build image has newer drivers in it.

Here is the one which is installed on my DE45:
sources.openelec.tv/tmp/image/OpenELEC-G...74455-r12368.tar.bz2

Everything is working right now except multichannel audio over HDMI. Please report to this thread if you found a solution for that.

Good luck :)

phiber
The administrator has disabled public write access.

Re: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #3

  • sprung
  • sprung's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Karma: 0
yup! that did it . using the build that you suggested and no more green tinge. thanks so much.
The administrator has disabled public write access.

Re: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #4

  • kobrawerde
  • kobrawerde's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • AT5IONT-I (OpenElec ION x86_64 )
  • Posts: 181
  • Thank you received: 12
  • Karma: 3
I have a similar problem with the computer:
Dell Studio Hybrid
Specs
Intel Core Duo processor
Graphics chipset : Intel GMA X3100
Everything works Ok however the screen is green :P
Whether it is or whether it is a solution in the future ....
hothardware.com/News/Weekend-Project-Del...-Hybrid-Disassembly/
Last Edit: 1 year 11 months ago by kobrawerde.
The administrator has disabled public write access.

Re: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #5

  • phiber
  • phiber's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Karma: 1
Anyone succeeded with the HDMI passthrough audio on Aopen DE45?
The administrator has disabled public write access.

Re: Aopen DE45 green tinge to everything (via HDMI) 1 year 11 months ago #6

  • kniazio
  • kniazio's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 18
  • Karma: 0
OpenELEC-Intel.i386-devel-20121124031029-r12577.tar.bz2 for Dell Hybrid Studio G965 graphics card screen starts normally (not green)
But when playing a movie on the screen flying white dots
Please Help
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1

Our Sponsors & Partners

arctic_logo
at-visions   SolNet   ThePiHut