NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Black screen when returning from suspend

Black screen when returning from suspend 4 months 1 week ago #1

  • Dannermax
  • Dannermax's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posts: 57
  • Karma: 0
I am running OpenELEC 8.0.3

When my system has been in suspend for half a day or more, there is no video signal when I wake up the system. My TV is looking for a signal from the Computer. I need to restart the computer every time to bring back the TV signal. I did not have this issue on OpenELEC 7 and earlier.why is this happening now? And what can I do to fix the problem?

My system is a desktop Dell computer with a zotac hdmi graphics card.

Thanks for your great support!
The administrator has disabled public write access.

Black screen when returning from suspend 3 months 3 weeks ago #2

  • BlazeBlade
  • BlazeBlade's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Karma: 0
I am having the same issue on my Intel NUC i3.
When I go to suspend and then move the mouse PC powers back on but the screen remains black. No issues on version 7.
The administrator has disabled public write access.

Black screen when returning from suspend 1 month 3 weeks ago #3

  • Dannermax
  • Dannermax's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posts: 57
  • Karma: 0
I have perhaps found a workaround.

I've made a startup (resume from suspend) script, by following this link:



And made a script that looks like this:
#!/bin/sh
case "$1" in
   pre)
     <do something on suspend>
     ;;
   post)
     systemctl restart kodi
     ;;
esac

Can't seem to find out, how i test if it works tho.
The administrator has disabled public write access.

Black screen when returning from suspend 2 weeks 2 days ago #4

  • Foofah
  • Foofah's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Same problem here... :(

Running openelec 8.0.4 on my Acer Aspire connected to a Sony 4K tv. Is this a known issue?

I hate rebooting the system all the time.
The administrator has disabled public write access.

Black screen when returning from suspend 2 weeks 2 days ago #5

  • Dannermax
  • Dannermax's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posts: 57
  • Karma: 0
I think i solved the problem. The issue was, that my Openelec box, turned on way before my TV. So my TV somehow, coulden't find the signal. Now i have programmed my Harmony One to turn my TV on, wait 13 seconds, and turn on the box. And its been working great so far.. Hope this helps anyone...
The administrator has disabled public write access.